Zdravé cviklové listy s bravčovou panenkou a kozím syrom
Recept od Martina Queue z kuchárskej knihy Zdravo a kreatívne je vhodný pre pacientov so zápalovým ochorením čreva
14.05.2021
Ingrediencie
1 kg bravčovej panenky
500 g čerstvé listy červenej repy a baby špenátu
200 g mäkký kozí syr
hrubá morská soľ
1 ks lacto-free maslo
čerstvý rozmarín
50 ml lacto-free smotana
čerstvý kôpor
citrónová kôra
cesnak
Postup
- Bravčovú panenku umyjeme, osušíme, zbavíme blán a rozkrojíme na cca 10cm kusy. Na rozohriatu grillovaciu panvicu dáme kocku lacto-free masla, na ktorom sprudka orestujeme osolenú panenku zo všetkých strán s pridaním čerstvého rozmarínu.
- Následne panenku preložíme na plech, plátok masla a rozmarín dáme na panenku a pečieme v rúre 10-15 minút na 180°C.
- Do hlbokého taniera pripravíme miešaný šalát z čerstvých listov červenej repy, baby špenátu a prípadne čerstvých byliniek, napríklad žerucha. Šalát pokropíme olejovým panenským olejom a na vrch umiestnime plátky kozieho syra.
-
Odležanú panenku nakrájame na tenké plátky, dáme ich na tanier vedľa šalátu a posypeme hrubou morskou soľou. Pripravíme dip z lacto-free pochúťkovej smotany, čerstvého kôpru, citrónovej kôry, cesnaku a morskej soli. Dipom prelejeme šalát alebo ho dekorujeme na tanieri.