Lahodná rebarborová zmrzlina s pukmi divej ruže
Zmrzlina naozaj môže byť aj zdravá bez akéhokoľvek prižmúrenia oka. Na letné mesiace je táto osviežujúca pochúťka od propagátorky zdravej výživy Henriety Peškovičovej ako stvorená.
06.08.2024
Ingrediencie
-
100 g dužina z mladého kokosu
-
500 g rebarbory
-
3 PL bazového sirupu svetlej farby
-
1 PL citrónovej šťavy
-
15 g sušenej citrónovej biokôry
-
2 trsy umytej kvitnúcej bazy a pár pukov divej ruže
Postup
-
Rebarboru očistíme od listov, koreňa a umyjeme, kusy stoniek dáme variť asi na 10 minút do vody s citrónom a bazou. Nerozvaríme ju na kašu, mala by byť v kuse a hneď po vytiahnutí z horúcej vody ju vychladíme ľadom alebo premyjeme studenou vodou.
-
Do mixéra dáme dužinu kokosu, polovicu rebarbory, bazový sirup a kvety, citrónovú šťavu a vymixujeme do hladka. Dáme zamraziť asi na päť hodín.
-
Pred podávaním domixujeme s uvareným zvyškom rebarbory, aby v zmrzline boli kyslasté kúsky a vymiešame s natrhanými kvietkami bazy.
-
Ak máme zmrzlinovač, tak vám vyjde úžasný zmrzlinový krém, ak nie, zmrzlina môže mať aj krémovejšiu konzistenciu ako veľmi ľadovú a vždy bude výborná. Ozdobíme pukmi divých ruží a posypanou biokôrou citróna s kvietkami bazy.
Dobrú chuť!