Súťaž - Preventívka bez výhovoriek

 

Zdravo a so srdcom

Lahodná rebarborová zmrzlina s pukmi divej ruže

Zmrzlina naozaj môže byť aj zdravá bez akéhokoľvek prižmúrenia oka. Na letné mesiace je táto osviežujúca pochúťka od propagátorky zdravej výživy Henriety Peškovičovej ako stvorená.

06.08.2024

Lahodná rebarborová zmrzlina s pukmi divej ruže

Ingrediencie

  • 100 g dužina z mladého kokosu
  • 500 g rebarbory
  • 3 PL bazového sirupu svetlej farby
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 15 g sušenej citrónovej biokôry
  • 2 trsy umytej kvitnúcej bazy a pár pukov divej ruže
     

Postup

  1. Rebarboru očistíme od listov, koreňa a umyjeme, kusy stoniek dáme variť asi na 10 minút do vody s citrónom a bazou. Nerozvaríme ju na kašu, mala by byť v kuse a hneď po vytiahnutí z horúcej vody ju vychladíme ľadom alebo premyjeme studenou vodou.

  2. Do mixéra dáme dužinu kokosu, polovicu rebarbory, bazový sirup a kvety, citrónovú šťavu a vymixujeme do hladka. Dáme zamraziť asi na päť hodín.

  3. Pred podávaním domixujeme s uvareným zvyškom rebarbory, aby v zmrzline boli kyslasté kúsky a vymiešame s natrhanými kvietkami bazy.

  4. Ak máme zmrzlinovač, tak vám vyjde úžasný zmrzlinový krém, ak nie, zmrzlina môže mať aj krémovejšiu konzistenciu ako veľmi ľadovú a vždy bude výborná. Ozdobíme pukmi divých ruží a posypanou biokôrou citróna s kvietkami bazy.

Dobrú chuť!

Zaujali vás tieto články?