Výborné lievančeky z ryžovej múky
Recept od kuchára Ladislava Floreána z kuchárskej knihy Zdravo a kreatívne je vhodný pre pacientov so zápalovým ochorením čreva.
12.06.2018
Ingrediencie
60 g ryžová múka
60 g bezlepková zmes na sladké pečivo
150 ml lactofree mlieko
1 ks celé vajce
50g med
100 g lactofree maslo
soľ
100 ml biely jogurt
3 ks jablká
2 ks banány
1 ks citrón
100 g černice
Postup
- V malom hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo. Do väčšej misky pridáme mlieko, vajce, med a soľ. Všetko spolu dobre premiešame metličkou.
- Následne po častiach pridávame ryžová múku a bezlepkovú zmes na sladké pečivo, nakoniec pridáme asi 30g rozpusteného masla a opäť všetko spolu dobre premiešame metličkou. Palacinkár alebo panvicu na lievančeky potom dobre rozohrejeme a potrieme rozpusteným maslom.
- Lievančeky pečieme z každej strany asi 1-2 minúty do zlatohneda. Biely jogurt osladíme troškou medu a vymiešame.
-
Jablká a banány ošúpeme a nasekáme na tenké plátky, ktoré vložíme do misky. Pridáme med a šťavu z polovičky citróna. Dobre premiešame. Podľa dostupnosti môžeme pridať aj čerstvé černice.