Quinoa s čučoriedkami a medom
Recept od kuchára Marka Brezinu z kuchárskej knihy Zdravo a kreatívne je vhodný pre pacientov so zápalovým ochorením čreva.
04.09.2018
Ingrediencie
100 g quinoa
500 ml lacto-free mlieko
1 pl med
čučoriedky
jahody
soľ
voda
Postup
- Mlieko nalejeme do vhodného kastróla s hrubším dnom a pomaly zahrievame do varu. Pridáme med a nasypeme quinou. Varíme tiahnutím približne pol hodinu.
- Ak nám kaša zhustne, podlievame vodou a varíme ďalej. Po dovarení necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
-
Ovocie môžeme zamiešať aj do kaše a zvyšok použiť na zdobenie. Takto uvarenú quinou môžeme konzumovať ihneď alebo si ju uskladniť do chladničky a použiť na druhý deň. Pokrm je vhodný na raňajky a, samozrejme, aj ako dezert na rôzne príležitosti.