Jemné pošírované vajíčko s krupicou a baby špenátom
Recept od kuchára Františka Konečného z kuchárskej knihy Zdravo a kreatívne je vhodný pre pacientov so zápalovým ochorením čreva.
10.08.2018
FOTO: Martin Queue
Ingrediencie
4 ks vajíčko
soľ
ocot
voda
40 g maslo
40 g kukuričná krupica
0,2l mandľové mlieko
100 g baby špenát
čierne korenie
muškátový oriešok
Postup
- Cviklu očistíme, nakrájame na malé kocky a dáme variť, kým nezmäkne. Následne pridávame maliny, cukor, soľ, vanilku, mlieko a rozmixujeme do hladka.
- V závere hotový krém prepasírujeme cez sitko. Zohrejeme vodu, do ktorej pridáme ocot a štipku soli a varíme v nej celé vajíčka približne 4 minúty.
- Rozvaľkáme lístkové cesto na hrúbku 5mm, z ktorého pomocou vykrajovačiek vykrojíme rôzne tvary.
-
Takto pripravené cesto potrieme žĺtkom, ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme do zlatista.