Luxusný dubákový šalát
Huby majú u nás dlhoročnú tradíciu a ich využitie v gastronómií je naozaj rozmanité. Šošovica nemusí mať len tradičnú hnedastú farbu, ale poznáme aj červenú, žltú a zelenú a isto je aj viac druhov... Táto žltá šošovica sa veľmi rýchlo uvarí, preto si ju po uvarení hneď sceďte a prelejte studenou vodou, aby teplo vnútri zrniečka ďalej nepracovalo. Lahodný šalát pripravila blogerka a lektorka varenia Henrieta Peškovičová Kundrátová
15.04.2021
Ingrediencie
1 väčší dubák
za dve hrste čerstvého špenátu
300 g žltej šošovice
2 strúčiky na plátky nakrájaného cesnaku
bobkový list
soľ
maslo s tymianom
Postup
- Umyté a osušené huby nakrájame na tenké plátky a kratučko ošmahneme na masle s plátkami cesnaku a čerstvým tymianom.
- Uvarenú šošovicu s bobkovým listom scedíme a premiešame s trochou masla. Podávame premiešanú šošovicu so špenátom a navrch poukladáme huby.
- Prekvapkáme zvyškom masla z panvice, teda ak nie je zhorené. Ak nemáte špenát, použite aj mangold, alebo rímsky šalát či čakanku alebo pak choi.
-
TIP: Ak sa rozhodnete pre čakanku, poradíme vám ako nebude pre mnohých horká –namočte ju na pár sekúnd do vody s rozriedeným medom a limetkovou šťavou, len tak si ju v nej môžete namáčať a jesť.