Jahňacie kotlety s Medvedím cesnakom podľa foodblogerky
Medvedí cesnak je symbolom začínajúcej jari. Keď sa spojí s jemným jahňacím mäsom, veľkonočná pochúťka je na stole.
31.03.2021
Dnešný recept pre nás pripravila foodblogerka a autorka kuchárskych kníh, Martina Dorkinová alias Piškóta, z obľúbeného foodblogu Stvory z kuchyne.
Ingrediencie pre 4 osoby
- cca 700 g jahňacích kotliet
- 150 g masla izbovej teploty
- 4 PL horčice
- 1 zväzok medvedieho cesnaku
- strúhanka
- soľ, korenie
- 1 PL masla + 1 PL olivového oleja
Tip: K jahňaciemu mäsku sa hodia nové zemiaky s maslom, šalát alebo pečená zelenina.
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.
- Mäso zbavíme nechceného tuku a povrch jemne narežeme do kríža. Osolíme, okoreníme.
- Na panvici roztopíme maslo, pridáme olej a mäso zatiahneme. Z každej strany ho opečieme cca 2 minúty tak, aby povrch ostal jemne hnedý. Potom mäso vyberieme a necháme vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme zmes na potieranie. V miske zmiešame maslo, horčicu a nadrobno nasekaný medvedí cesnak.
- Vychladnuté mäso potrieme zmesou a posypeme strúhankou.
- Preložíme na pekáč a vložíme do rúry. Pečieme 30 - 40 minút v závislosti od hrúbky mäsa a vašej rúry.