Cviklovo-malinový krém s pošírovaným vajíčkom
Recept od známeho šéfkuchára Martina Petríka z kuchárskej knihy Zdravo a kreatívne je vhodný pre pacientov so zápalovým ochorením čreva.
21.06.2018
Ingrediencie
400 g cvikla
100 g maliny
100 ml sójového mlieka
1 pl kryštálový cukor
1 pl soľ
1 ks vanilkový struk
4 ks vajcia
1 ks lístkové cesto
2 pl ocot
Postup
-
Cviklu očistíme, nakrájame na malé kocky a dáme variť, kým nezmäkne. Následne pridávame maliny, cukor, soľ, vanilku, mlieko a rozmixujeme do hladka.
-
V závere hotový krém prepasírujeme cez sitko. Zohrejeme vodu, do ktorej pridáme ocot a štipku soli a varíme v nej celé vajíčka približne 4 minúty.
-
Rozvaľkáme lístkové cesto na hrúbku 5mm, z ktorého pomocou vykrajovačiek vykrojíme rôzne tvary.
-
Takto pripravené cesto potrieme žĺtkom, ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme do zlatista.