Súťaž - Preventívka bez výhovoriek

 

Zdravo a so srdcom

Cviklovo-malinový krém s pošírovaným vajíčkom

Recept od známeho šéfkuchára Martina Petríka z kuchárskej knihy Zdravo a kreatívne je vhodný pre pacientov so zápalovým ochorením čreva.

21.06.2018

Cviklovo-malinový krém s pošírovaným vajíčkom

Ingrediencie

400 g  cvikla

100 g  maliny

100 ml  sójového mlieka

1 pl  kryštálový cukor

1 pl  soľ

1 ks  vanilkový struk

4 ks  vajcia

1 ks  lístkové cesto

2 pl  ocot

Postup

  1. Cviklu očistíme, nakrájame na malé kocky a dáme variť, kým nezmäkne. Následne pridávame maliny, cukor, soľ, vanilku, mlieko a rozmixujeme do hladka.

  2. V závere hotový krém prepasírujeme cez sitko. Zohrejeme vodu, do ktorej pridáme ocot a štipku soli a varíme v nej celé vajíčka približne 4 minúty.

  3. Rozvaľkáme lístkové cesto na hrúbku 5mm, z ktorého pomocou vykrajovačiek vykrojíme rôzne tvary.

  4. Takto pripravené cesto potrieme žĺtkom, ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme do zlatista.

 

Dobrú chuť!

 

Zaujali vás tieto články?