Cuketová loď plnená restovanou pečienkou a šalotkou
Recept od Martina Queue z kuchárskej knihy Zdravo a kreatívne je vhodný aj pre pacientov so zápalovým ochorením čreva.
15.04.2021
Ingrediencie
1 kg kuracia alebo králičia pečienka
4 ks menšia cuketa
4 ks šalotka
2 ks batat
morská soľ
lacto-free maslo
cviklové listy
žerucha
Postup
- Menšie cukety prerežeme na polovice a vydlabeme časť dužiny s jadierkami. Bataty olúpeme a narežeme na rovnomerné hranolčeky. Osolenú cuketu a bataty pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na 180°C do rúry na teplovzdušný režim.
- Nakrájame šalotku na malé kocky, orestujeme na masle a pridáme na rezančeky nakrájanú kuraciu pečeň, dochutíme soľou a restujeme do stavu al dente.
-
Koreňovú zeleninu očistíme a blanšírujeme. Následne zeleninu vložíme do ľadovej vody a necháme odležať niekoľko minút.
-
Zeleninu orestujeme na masle a podávame spolu s naplnenou cuketou a hranolkami. K pokrmu je vhodný aj šalát z listov cvikly či baby špenátu. Na dekoráciu použijeme domáce bylinky zo záhradky alebo žeruchu.