Broskyňový chlebík s limetkovou kyslou smotanou
Recept od kuchára Ladislava Floreána z kuchárskej knihy Zdravo a kreatívne je vhodný pre pacientov so zápalovým ochorením čreva
26.08.2021
Ingrediencie
3 ks broskyne
1 ks limetka
100 ml kyslá smotana
30 g med
50 g ryžová múka
soľ
50 g bezlepková zmes na sladké pečivo
5 g stévia
3 ks vaječné žĺtka
3 ks vaječné bielka
30 ml slnečnicový olej
Postup
- Broskyne ošúpeme, vyberieme z nich kôstky a nakrájame na malé kocky.
- Vajcia oddelíme. Žĺtka vyšľaháme do penista a ku koncu pridáme stéviu, slnečnicový olej a štipku soli. Do bielok pridáme pár kvapiek limetkovej šťavy a štipku soli. Bielka vyšľaháme do tuha. Do vyšľahaných žĺtkov potom vložíme bielka, pridáme ryžovú múku a zmes jemne premiešame.
- Cesto vylejeme do malého chlebníka vystlaného papierom na pečenie a pečieme v rúre asi 20-35 minút. Či je už chlebík upečený skontrolujeme tak, že do jeho stredu zapichneme špajdlu, ktorá by mala ostať čistá.
- Kyslú smotanu osladíme troškou medu, pridáme limetkovú kôru a šťavu z polovice limetky.
Dobrú chuť!