Súťaž - Preventívka bez výhovoriek

 

Výzva

Zdravo a so srdcom: 27. deň výzvy

Dvadsiaty siedmy deň našej výzvy Zdravo a so srdcom. Pridajte sa kedykoľvek k nám!

12.03.2023

Zdravo a so srdcom: 27. deň výzvy
  • Raňajky: Slnečnicový chlieb s vajcovou nátierkou, mladá cibuľka

  • Desiata: Ovocný tvaroh

  • Obed: Králik na taliansky spôsob

  • Olovrant: Šunkové slimáčiky

  • Večera: Kapustový šalát s nivou
     

27. deň = 1 172 kcal - 4 902 kJ

Jedálničky sú zamerané na redukciu.

Ak nemáte záujem redukovať hmotnosť, chcete ale pestrý a vyvážený jedálniček, navýšte energiu o zhruba 3 000 kJ.
Môžete zväčšiť porcie, dodať prílohy či chlieb.
 

Slnečnicový chlieb s vajcovou nátierkou, mladá cibuľka

  • Slnečnicový chlieb 60 g

  • Vajce 1/2 ks

  • Syr prírodný 1 PL

  • Biely jogurt 1 ČL

  • Soľ, čierne korenie mleté

  • Mladá cibuľka 5 g
     

Ovocný tvaroh

  • Hrudkový tvaroh 50 g

  • Marhuľa 1 ks

  • Mandarínka 1 ks
     

Králik na taliansky spôsob

  • Stehno z králika 150 g

  • Lúpané paradajky v konzerve 200 g

  • Cesnak 1 struk

  • Rozmarín 1 ČL

  • Šalvia 1 ČL

  • Olivy čierne 10 ks

  • Bobkový list 1 ks

  • Čierne korenie mleté, soľ

Šunkové slimáčiky

  • Šunka 30 g

  • Tvrdý syr 25 g

  • Tvarohový syr 20 g

  • Kyslá smotana 10 % 1 ČL

  • Paprika oranžová 50 g

  • Reďkovka biela 100 g

  • Čerstvé bylinky
     

Kapustový šalát s nivou

  • Biela kapusta 200 g

  • Kyslá smotana 10 % 100 g

  • Syr Niva 1 PL

  • Slnečnicové semená 1 PL

Smotanu zmiešajte s nastrúhaným syrom. Kapustu nakrájajte na tenké rezance a ochuťte pripraveným dresingom. Šalát posypte slnečnicovými semiačkami.
 

Recepty nájdete v knihe Katky Skybovej Redukčná diéta. 
 

Pozrite si vo videu, ako zvládla dvadsiaty siedmy deň našej výzvy Zuzka Vačková. Podarilo sa jej dodržať tento jedálniček? Pozrite si ho na tejto stránke.
 

Ako zhodnotila tento deň Katka?

Zdravá a vyvážená strava nemusí byť komplikovaná, exotická ani nijako inak zvláštna. 

Skladá sa z bežných, ideálne čerstvých potravín alebo z bežne spracovaných jedál, ako sú mliečne výrobky, pečivo atď. 
Jedným zo základných pilierov zdravej stravy je zelenina a aj ovocie. Denne by sme mali zjesť asi 400 - 500 g zeleniny a asi 200 g ovocia. Darí sa vám jedávať viac zeleniny a ovocia?

Dobrú chuť a na zdravie!

 

Zaujali vás tieto články?