Súťaž - Preventívka bez výhovoriek

 

Výzva

Zdravo a so srdcom: 21. deň výzvy

Dvadsiaty prvý deň našej výzvy Zdravo a so srdcom. Pridajte sa kedykoľvek k nám!

06.03.2023

Zdravo a so srdcom: 21. deň výzvy
  • Raňajky: Chlieb s maslom a žeruchou

  • Desiata: Hruška s tvarohovou náplňou

  • Obed: Steak s hráškovými strukmi a bylinkovým dipom a zemiakmi

  • Olovrant: Šalát s tofu a pečivom

  • Večera: Kelová polievka s kuracím mäsom
     

21. deň = 1 380 kcal - 5 776 kJ

Jedálničky sú zamerané na redukciu.

Ak nemáte záujem redukovať hmotnosť, chcete ale pestrý a vyvážený jedálniček, navýšte energiu o zhruba 3 000 kJ.
Môžete zväčšiť porcie, dodať prílohy či chlieb.
 

Chlieb s maslom a žeruchou

  • Chlieb tekvicový 60 g

  • Rastlinné maslo 1 ČL

  • Žerucha 1 ČL
     

Hruška s tvarohovou náplňou

  • Hruška 150 g

  • Šunka kuracia 20 g

  • Tvaroh 2 PL

  • Karí korenie

  • Soľ, petržlenová vňať
     

Steak s hráškovými strukmi a bylinkovým dipom a zemiakmi

  • Hovädzia sviečková 150 g

  • Hráškové struky 150 g

  • Olej 1 ČL

  • Jogurt biely 2 PL

  • Bylinky zmes 1 ČL

  • Soľ, čierne korenie mleté

  • Menší zemiak
     

Šalát s tofu a pečivom

  • Listový šalát 30 g

  • Cherry paradajky 100 g

  • Tofu lahôdkové 60 g

  • Sušené paradajky 3 ks

  • Olej 1 ČL

  • Šťava z limety

  • Soľ, čierne korenie mleté

  • Pečivo tmavé 1 ks

Zeleninu a tofu nakrájajte, pridajte soľ, korenie, olej, šťavu z limety a zľahka premiešajte.
 

Kelová polievka s kuracím mäsom

  • Kuracie mäso 50 g

  • Kel 30 g

  • Cibuľa 15 g

  • Cesnak 1/2 struka

  • Olej 1 ČL

  • Rasca celá

  • Soľ, čierne korenie mleté
     

Recepty nájdete v knihe Katky Skybovej Redukčná diéta. 
 

Pozrite si vo videu, ako zvládla dvadsiaty prvý deň našej výzvy Zuzka Vačková. Podarilo sa jej dodržať tento jedálniček? 

 


Ako zhodnotila tento deň Katka?

Pravidelnosť v stravovaní, adekvátny príjem kalórií a odľahčená večera je výborný spôsobom, ako si dlhodobo udržať dobrú formu a zdravie.

Jedávate hovädzie mäso? Je výborným zdrojom dobre vstrebateľného železa. Červené mäso, teda hovädzie, jahňacie, bravčové či divina, 2x do týždňa na tanieri je súčasťou vyváženej stravy. No netreba to ani s ním preháňať. Týždenný limit je zo zdravotných dôvodov nastavený na asi 500 g aj po započítaní mäsových výrobkov, ako sú šunky, salámy a pod.

Dobrú chuť a na zdravie!

 

Zaujali vás tieto články?